۲۵ دی ۱۴۰۲، ۹:۰۱

اعلام جزییات پذیرش؛

پذیرش مستقیم در دوره دستیاری برای انترن‌های پزشکی کلید خورد

پذیرش مستقیم در دوره دستیاری برای انترن‌های پزشکی کلید خورد

وزارت بهداشت پذیرش مستقیم در دوره دستیاری را برای انترن‌های پزشکی مصوب کرد. این پذیرش در رشته های تخصصی «اطفال، بیهوشی، اورژانس» صورت می گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت به عنوان بالاترین مرجع تصمیم گیری برای حوزه تربیت دوره‌های مختلف رشته پزشکی، موضوع پذیرش دستیار به صورت مستقیم از دوره کارورزی یا انترنی را در یکصدمین نشست خود مصوب کرده است.

این مصوبه برای اجرا از بهمن ماه ۱۴۰۲ به دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است.

بر اساس مصوبه یکصدمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی مورخ ۱۴۰۲/۰۹/۲۲ این پذیرش به منظور تکمیل ظرفیت دستیاری تخصصی دوره پنجاهم در رشته‌های «کودکان»، «بیهوشی» و «طب اورژانس» انجام می‌شود.

اجرای نخستین دوره پذیرش مستقیم دستیاری از دوره انترنی پزشکی

این پذیرش اولین دوره‌ای است که در وزارت بهداشت اجرا می‌شود و پذیرفته شدگان مقطع پزشکی عمومی با قانون سهمیه برقراری عدالت آموزشی (بومی) نمی‌توانند در این دوره شرکت کنند.

بر اساس دستورالعمل اجرایی پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی یا انترنی به منظور تأمین نیازهای آموزشی و درمانی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برای تربیت دستیار تخصصی در رشته‌های «کودکان»، «بیهوشی» و «طب اورژانس» در سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ صورت می‌گیرد.

داوطلب پذیرش مستقیم دستیاری باید حداقل به میزان ۱۰ ماه از دوره انترنی خود را سپری کرده باشد

بر اساس شرایط پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی یا انترنی، کارورزان داوطلب حداکثر تا ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ باید حداقل به میزان ۱۰ ماه از دوره انترنی خود را سپری کرده باشد.

انترن ضروری است از هر بخش چرخشی در دوره کارورزی حداقل‌هایی را گذرانده باشد که این حداقل‌ها شامل بخش جراحی دو ماه، بخش داخلی و قلب جمعاً دو ماه، بخش زنان یک ماه و بخش کودکان دو ماه.

چنانچه دانشجوی پزشکی که داوطلب این نوع پذیرش است ۱۰ ماه از دوره انترنی خود را گذرانده باشد و صرفاً یکی از بخش‌های مذکور را نگذرانده باشد، مجاز به ثبت نام دوره دستیاری خواهد بود و پس از تکمیل بخش مربوطه می‌تواند شروع به آموزش در دوره دستیاری کند.

در تبصره این موضوع آمده است: اگر یک ماه از برنامه چرخشی طب اورژانس سپری شده باشد، یک ماه از هر یک از چرخش‌های بخش‌های داخلی، جراحی و کودکان قابل کسر است.

شروع دوره دستیاری حداکثر تا تاریخ ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ امکان‌پذیر است.

الزام انتخاب دانشگاه محل تحصیل برای داوطلب دستیاری از روش انترنی مستقیم

داوطلب دستیاری از روش انترنی مستقیم تنها می‌تواند در همان دانشگاه محل تحصیل مقطع پزشکی عمومی دوره دستیاری خود را شروع کند و چنانچه آن دانشگاه فاقد برنامه آموزشی تربیت دستیار در هر یک از رشته‌ها باشد، این افراد به دانشگاه کلان منطقه آموزشی معرفی خواهند شد.

در صورت موارد استثنا برای چنین مسأله‌ای، هماهنگی و اخذ تاییدیه از دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی ضروری است.

در صورت بالا بودن تعداد نفرات داوطلب پذیرش به این شیوه، اولویت پذیرش با حائزین شرایط بومی منطقه خواهد بود.

معاونت آموزشی دانشگاه محل تحصیل دستیاری لازم است ضوابط و مقررات مربوط به نقص عضو مؤثر جسمی یا روانی را درباره پذیرش مستقیم از دوره کارورزی یا انترنی را در ابتدای دوره بررسی کند و داوطلب این نوع پذیرش در صورت احراز می‌تواند دوره آموزش خود را شروع کند.

پذیرفته شدگان دستیاری از طریق انترنی مستقیم، تحت هیچ شرایطی اجازه درخواست تغییر رشته یا تغییر محل (انتقال) را در طول دوران دستیاری نخواهند داشت.

هرگاه مابه‌التفاوت ماه‌های کارورزی سپری شده تا ۱۸ ماه مصوب، به لحاظ زمانی در دوره دستیاری رشته پذیرفته شده تکمیل شد، افراد برای دریافت شماره نظام به سازمان نظام پزشکی معرفی خواهند شد.

دفاع از پایان نامه و انجام مراحل فارغ التحصیلی باید تا پایان شهریور ۱۴۰۳ انجام شود

دفاع از پایان نامه و انجام مراحل فارغ التحصیلی در دوره پزشکی عمومی تا قبل از معرفی به نظام پزشکی باید حتماً پایان یافته باشد. اگر مراحل دفاع از پایان نامه و انجام مراحل فارغ التحصیلی در دوره پزشکی عمومی تا پایان شهریور ۱۴۰۳ انجام نشده باشد، دستیاری فرد کان لم یکن تلقی خواهد شد.

در صورت انصراف دستیارانی که از طریق انترنی مستقیم پذیرفته می‌شوند پس از استیفای حقوق دولت، این گروه از افراد حق شرکت در آزمون دستیاری را تا هنگامی که کلیه خدمات قانونی‌شان پایان یابد، ندارند.

ضمناً در صورت انصراف در ماه‌های اول اگر جمع دوره انترنی و دستیاری کمتر از ۱۸ ماه باشد لازم است دانشجو مابه‌التفاوت را در دوره انترنی سپری کند (نوع بخش و چرخش با نظر معاونت آموزشی دانشگاه خواهد بود).

دستیاران در صورت انصراف موظف به پرداخت غرامت هستند

از جمله موکدا اعلام می‌شود که این دسته از افراد مشمول کلیه قوانین مترتب بر انصراف دستیاران (اخذ غرامت) و نیز معرفی به نظام وظیفه (در صورت مشمول بودن) خواهند بود.

در مورد داوطلبان مرد که مشمول خدمات نظام وظیفه خواهند بود در هنگام شروع دوره دستیاری، هماهنگی و مکاتبه لازم با اداره نظام وظیفه برای تمدید معافیت تحصیلی توسط دانشگاه محل تحصیل صورت خواهد گرفت.

خدمات قانونی فارغ التحصیلی دستیاری با این روش، به صورت تجمیعی در پایان دوره تحصیلی در همان دانشگاه محل تحصیل یا در کلان منطقه مربوط به آن خواهد بود.

در تبصره این موضوع عنوان شده است، با توجه به اعلام نیاز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به نیروی متخصص در رشته مذکور و نظر به وجود ظرفیت خالی دستیاری در دانشگاه «آجا»، امکان تحصیل پزشکان عمومی از کارکنان رسمی نیروهای مسلح با اخذ تعهد در همان دانشگاه پذیرش از طریق آزمون شفاهی و با نظارت دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی صرفاً برای سال ۱۴۰۲ و موکدا تنها برای همین سه رشته میسر می‌شود.

کد خبر 5994221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • رضا IR ۱۱:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
      46 4
      اینترن تا همینجا که رسیده فهمیده که چه اشتباهی کرده دیگه ازچاله به چاه نمی افته
    • فاطمه IR ۱۱:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
      37 2
      فک میکنن با این کارا مشکلات حل میشه، هنوز نفهمیدن که مشکل اصلی شرایطی هست که ایجاد شده و برطرف نمیکنن نه صرف ورود به این رشته ها
    • سجاد IR ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
      30 2
      پزشک بدون تجربه میخواد وارد دوره دستیاری بشه و این یعنی فاجعه برای سلامتی مردم،وضعیت حقوقی پزشکان بیهوشی و کودکان و طب اورژانش رسیدگی کنید تا ظرفیت این سه رشته خالی نباشد
    • AE ۱۲:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
      13 42
      ورود به پزشکی دندانپزشکی بدون آزمون را آزاد نمایید مشکل کمبود پزشک و هزینه های درمان و مهاجرت علاقمندان به این رشته ها همچنین مهاجرت پزشکان بر طرف خواهد شد..
      • IR ۱۵:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
        32 3
        بله یه تعداد بیسواد هم‌بشن پزشک نمیدونم چی بگم
    • علی IR ۱۲:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
      32 2
      فقط حقوق رزیدنت ها درست کنید وسهمیه رابردارید همه چی درست میشه وبیخودی هر سال تعداد ورودی زیاد نکنید که داره به نابودی میره پزشکی
    • RO ۱۲:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
      31 2
      شما فقط شرایط رو علی الخصوص حقوق پزشکان و رزیدنت رو افزایش بدید.خواهشا آزمونها رو بذارید به قوت خودش باقی بمونه.هر بیسوادی رو روانه تخصص نکنید.رحم‌کنید.شرایط رو بهبود دهید همه چی درست میشه.
    • سینا IR ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
      3 22
      کمبود پزشک در اکثر نقاط کشور به شدت احساس میشه اونوقت شما در مصاحبه ای گفته بودین مصوبه افزایش ظرفیت رو اجرا نمیکنم از سال بعد ! شما مگر مجری قانون نیستید به چه حقی قانون رسمی کشور رو اجرا نمیکنی جناب وزیر ؟؟؟؟
      • Tk1 IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
        16 0
        به حقی که قانون گذاشته شده اما زیر بنا و شرایطش محیا نیست وقتی شرایط دانشگاهی بیمارستان تخت و بیمار و تجهیزات وجود نداره شما چطور پزشکی میخوای تربیت کنی ؟ پزشک بی سواد ؟ خودت یا عزیزت رو حاضری زیر تیغ همچین پزشکی بفرستی ؟‌پزشکی مگه مسخره س با دستور دادن درست بشه ؟!
      • IR ۱۵:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
        13 0
        برو بیمارستانها ببین جا برا ایستادن دانشجو‌هست چه برسه به شنیدن سخن استاد اونی که تعداد رو زیاد کرده مطلقا به کیفیت فکر نکره چه فاجعه ای بشه با کمبود امکانات پزشک بی سواد بده بیرون تعدا د مهم‌نیست باید امکاناتی بده پزشک بره به مناطق محروم
    • IR ۱۴:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
      7 0
      خیلی متخصص داریم که کار نمیکنن قیمت ویزیت دستوری و تورم 40درصدی مالیات نداره
    • کاربر سایت GB ۱۴:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
      18 2
      من فقط فازاینایی که میگن با افزایش ظرفیت مشکل حل میشه رو نمیفهمم،اینا همون کنکوری های بدبختن که تو رویاهاشون سیر میکنن،فکر میکنن خوشبخت دوعالم میشن،بعدمیان میبینن اصلا از این خبرانبوده یا کارشون به انصراف میرسه یا خودکشی😐کنکوری هاباید توجیه بشن که وقتی میان این رشته تا چهل سالگی نه رفاه دارن نه پول
      • IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
        8 0
        افرین دقیقا
    • محمد مهدی اعرابی JP ۱۵:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
      9 2
      مشکل این سه رشته نداشتن درآمد کافی هست علت تعرفه فریز شده ده سال اخیر است که دولت اجازه تعرفه گذاری متعادل را از نظام پزشکی گرفته و با وضع تعرفه بسیار پایین موجب بی‌فایده شدن تحصیل در این رشته ها شده طوری که یک پزشک عمومی بهتر می‌تواند زندکی خودش را اداره کند تا یک متخصص بیهوشی یا طب اورژانس،
    • IR ۱۶:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
      1 4
      جناب لطفاهمه پز شکان عمومی که سال گذشته یاامسال امتحان داده ومیدهند وقبول نشده اند رابگیرید که مادیگرپزشک عمومی نداشته باشیم
    • گلابچی IR ۰۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
      2 0
      اگه اینقدر اوضاع خرابه، از دیپلم بگیرید برا دستیاری این رشته ها،😂
    • جعفر IR ۰۰:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
      2 1
      یعنی جوک سال 😀 خوب عزیزم همین تعدادی هم که امسال رفتن این رشته ها پزشک عمومی های پنجاه شصت ساله بودن که فقط گفتن بریم یه تخصصی بگیریم 😀جوون 26 ساله که رسیده ته پزشکی و همه چی دستش اومده دیگه گول نمیخوره بره دم مغازه باش بهتر از اینهاست به نظرم آزاد کنید هرکسی دیپلم داره مستقیم بره این رشته ها 😀
    • صادق IR ۱۰:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
      0 0
      در این مورد باید استادان ومتخصصان پزشکی تصمیم بگیرند هر کاری کاردان خودش را دارد
    • دکتر محمد سعید صالحی فر IR ۱۹:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۸
      1 0
      با سلام..با رتبه ۹۳ ورودی بهمن ۱۳۶۶ هستم..از سال بعداز اتمام جنگ فهمیدیم چه کلاهی بر سرمان رفته..همه کاسبی میکردن و ما کشیک میدادیم ماهی ۶ هزار تومان..وقتی سال ۷۳ فارغ التحصیل شدم اینقدر بی انگیزه شده بودم که یکبار امتحان رزیدنتی ندادم..سندرم افسردگی دانشجویان پزشکی.!!!!!!